Työviikko Salon Mustissa ja Mirrissä丨Opittua sanastoa 丨Työtiimi丨Mitä olen oppinut?丨Työssäoppiminen

Mistä normaali työviikkoni koostuu?丨Työssäoppiminen Salon Mustissa ja Mirrissä.

Esimerkki viikostani. Autan tarvittaessa aina asiakkaita samalla kun teen viikon askareitani. Työpäivien pituus on yleensä 8h.
 • Maanantai: Aamulla fronttausta, kuorman purkua loppupäivä, tuotteiden hinnoittelua ja paikalleen viemistä samalla yleisestä siisteydestä huolehtiminen. Pahvien vieminen pahvikoneeseen yhdessä toisen työntekijän kanssa.
 • Tiistai: Aamulla fronttaus, jatkan kuorman purkua mikäli se jäi kesken edellisestä päivästä, esillepanoja hyllynpäätyihin ohjeiden mukaisesti, varaston tarkistus, lattian lakaisu ja fronttaus ennen työpäivän loppua.
 • Keskiviikko: Aamulla fronttaus, pakastekuorman purku, järjestelen koiran takit ja paidat, hyllyetikettien laittoa, päiväysten tarkastamista (eli käyn läpi kaikkien tuotteiden päiväykset ja laitan tarvittaessa -30% tai -50% aletarroja), fronttaus ennen työpäivän loppua.
 • Torstai: Aamulla fronttaus, inventoitilistan läpikäyntiä, päiväyslistan käyntiä, varaston tarkistus, fronttaus uudestaan ennen kotiin lähtemistä. 
 • Perjantai: Aamulla fronttaus, hyllyetikettien laittoa, hyllyjen järjestelyä ja tiivistämistä, kuorman purkua, tuotteiden hinnoittelua, tuotteideen paikalleen vieminen, hyllyjen esillepanojen vaihtoa/siistimistä, pahvien vientiä pahvikoneeseen toisen työntekijän kanssa, frontttaus.


Opittua sanastoa!

 • Rokla/pumppukärry = pumppukärry
 • Inventaatiolista = lista laskettavista tuotteista, jotta saldot ovat oikein koneella.
 • Päiväyslista = Kaikki tuotteet käydään läpi ja merkataan listaan mikäli niistä on menossa päiväykset seuraavien viiden kuukauden aikana. Jos päiväys on menossa siinä kuussa, siihen laitetaan -50% tarralappu, jos päiväys on menossa seuraavassa kuussa, laitetaan siihen silloin -50% tarralappu.
 • Hyllyetiketit = Hyllyihin laitettavat etiketit tuotteista
 • Largebreed = isot koirarodut
 • Smallbreed = pienet koirarodut


Työtiimi 丨Muut työntekijät

Myymälässä on yleensä 2-3 työntekijää samaan aikaan, riippuu hyvin paljolti päivästä. Joskus työntekijät vaihtelevat eri myymälöistä. Myymälässä on myymäläpäällikkö ja myyjiä. En ole havainnut mitään erillisiä työtiimejä. Yleensä työntekijät hoitavat asiakkaita ja tietokoneella kaikkea myymälään liittyvää hommaa. Itse työharjoittelijana yleensä saan hoitaa esillepanoja, joihin suurimmaksi osaksi on ohjeet yritykseltä, mutta joskus saan tehdä myös oman mieleni mukaan esillepanoja. Yleensä puran kuormat yksin, mutta pakastekuormassa auttaa yleensä joku toinen työntekijä. Joskus apunani on toinen työntekijä normaalia kuormaa purkaessa, mikäli asiakkaita ei ole.


Mitä olen oppinut?丨Oivalluksia

Olen oivaltanut monia asioita työssäoppimisen aikana. Jos minulta kysyttäisiin, minkälaisia ohjeita minulla olisi seuraaville työssäoppijoille, neuvoisin luultavasti seuraavasti: 

Kuuntele miten muut työntekijät auttavat ja ohjeistavat asiakkaita. Tällä tavalla opit monia uusia asioita tuotteista. Älä lannistu jos et osaa kaikkea tuotteista. Monet työntekijöistä ovat oppineet asiat monen vuoden aikana, joten sinulta ei oletetakkaan, että tietäisit kaiken. Asiakkailta tulee kysymyksiä monesta eri asiasta esimerkiksi: "Millaista ruokaa nirsolle kissalle? Millaista ruokaa voin antaa tälle tietylle koirarodulle? Mitä suosittelet vehnäallergiselle koiralle?". Auta asiakasta, mikäli pystyt, mutta pyydä toinen myyjä aina paikalle jos et ole varma, älä missään nimessä tietenkään itse keksi vastausta. Eläinten hyvinvointi on todella tärkeää, ja siksi pitääkin opiskella tuotteista.
Olen oppinut paljon esillepanoista, ja myymälän tavoista toimia. Oma asenne ratkaisee.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisällöntuottajat

Minkälaisia tuotteita Musti ja Mirri myy? 丨Tuoteryhmät丨Tuotealueet丨Pohjapiirros丨Työssäoppiminen