Kosmetiikka flatlay kuvauksia luonnon materiaalin kanssa!

Viime kertaisesta flatlay kuvauksesta on aikaa. Tänään saimme tehtäväksi kuvata kosmetiikkatuotteen yhden luonnon materiaalin kanssa, mutta jujuna oli, että nämä pitäisivät kuvata viidessä eri kuvausympäristössä. Käytin tähän "Tuija" nimisen kasvin kasvustoa. Kosmetiikkana toimi Dermosil merkin shower gel eli suihkugeeli. Tehtävässä pyydettiin myös laittamaan revitty paperinpala, jossa tulisi lukea kosmetiikan yksi ainesosa. Inspiraation lumoissa en tietenkään muistanut tätä! Mielestäni kuvat onnistuivat hyvin. Minulla oli hankaluuksia kameran ja puhelimen kanssa kuvia ottaessa, milloin valo ei ollut hyvin, milloin aukko oli väärä tms. Aluksi tein aiheesta pinterest taulun, johon kokosin aiheeseen liittyviä kuvia. 


Kuvaus-sessio 1

Tässä kuvauksessa käytin halkoja, Tuija-kasvia, ruskeaa nauhaa pohjalla, pitsikangasta pohjalla, simpukoita ja itse kosmetiikkatuote. Halusin luoda tähän rentoa sauna ja järviranta fiilistä.

Flatlay kuva suihkugeelistä.

Flatlay kuva suihkugeelistä.


Kuvaus-sessio 2

Tässä käytin isoa lasiastiaa, jonka sisälle pistin vettä, simpukoita, Tuija-kasvia sekä tuotteen. Lasiastian alla oli sama pitsikangas, joka näkyykin lasiastian läpi.

Flatlay kuva suihkugeelistä.

Flatlay kuva suihkugeelistä.Kuvaus-sessio 3

Sain ideaksi, että käytän pumpulia, joka muistuttaisi vähän suihkugeelin saippuavaahtoa. Otin pumpulia koirani rikkinäisen lelun sisältä. Lisäsin Tuija-kasvia ja tuotteen. Pohjalla taaskin pitsikangas.


Flatlay kuva suihkugeelistä.

Flatlay kuva suihkugeelistä.
Kuvaus-sessio 4

Tässä rupesin hakemaan vähän yksinkertaisempaa tyyliä, jonka sain laittamalla pitsikankaan päälle ruskeaa nauhaa, ja sen päälle sitten taas Tuija-kasvia sekä tuote.


Flatlay kuva suihkugeelistä.

Flatlay kuva suihkugeelistä.

Flatlay kuva suihkugeelistä.
Kuvaus-sessio 5

Viimeisenä pisarana käytin samaa tapaa kuin edellisessä, mutta testasin eri sommittelu tapaa. Tässä laitoin Tuija-kasvia tuotteen alle, jolloin se jopa vähän näkyy läpi tuotteesta. Tykkäsin kovasti vihreän ja oranssin värin eroista.

Flatlay kuva suihkugeelistä.

Mitä hyvää kuvissa oli?

  • Tuote erottui helposti, koska se oli kirkkaan oranssi.
  • Tuotetta kuvaavat materiaalit.

Mitä kehittäisin kuvissa ja miksi?

  • Käyttäisin enemmän aikaa paremman valon etsimiseen.
  • Enemmän tekniikkaa haltuun kamerassa kuvia ottaessa. Käytä enemmän aikaa.
  • Muista työnohje. Tässäkin unohdin ainesosa lapun.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luontotaidetta Andy Goldsworthyn tapaan. Part 2 Viidakontähtöset

Valokuvaaja Stefan Bremer