torstai 13. helmikuuta 2020

Mitä on itsensä johtaminen?

Itsensä johtaminen

Itsensä johtaminen käsitteenä on aika laaja, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Nimensä mukaisesti se tarkoittaa sitä, että olet itsesi johtaja ja johdat työntekemistäsi aivan itse. Miten saat itsesi tekemään työt ajoissa? Entäpä miten saat motivaatiota työhösi? Rentoudutko tarpeeksi? 
          Aikataulutus on hyvä tapa pitää asiat kuosissa. Suosittelen jokaista pitämään aikataulua työstänsä. Se helpottaa työntekemistä siten, että näät oman tehokkuutesi päivän jälkeen ja asiat pysyvät muutenkin paremmin järjestyksessä. Itsekin olen huomannut monesti, että teen kaikkea muuta turhaa, kun en ole aikatauluttanut töitäni. Aikataulutus pitää katseen paremmin työssäsi. Miten aikataulutat itseäsi? Meillä oli luokassa itsensä johtamisen viikko, jonka aikana teimme joka päivä aamulla päivän aikataulutuksen ja näin positiivisia vaikutuksia siinä. Myös muut luokkalaiset mainitsivat stressin vähentyneen, kun on selkeä aikataulutus. Kokeile ja mieti. Vinkkejä minulla on muutama. Huomasin, että aikataulua ei tule seurattua tarkasti, kun päivässä on vain yksi tehtävä, mutta silloin kun on paljon tekemistä, aikataulutus auttaa huomattavasti! Muista tauot. Aivot tarvitsevat leputusta. Jokainen voi päättää millä tavalla lataa omia aivojaan. Onko se pieni kävely, tai vaikkapa kahvitauko? Itse henkilökohtaisesti pidän tauot luokkalaisten kanssa viettäen ja katson muiden töitä. Älä myöskään laita aikataulua liian tiukaksi, silloin voin taata sinulle stressin ja epäonnistumisen tunteen päivän lopuksi kun huomaat, että puolet tehtävistäsi jäi tekemättä. Yritä arvioida realistisesti kuinka paljon käytät mihinkin aikaa. Aseta itsellesi myös päivän tavoitteet. Monella on motivaation lähteenä omat tavoitteet. Toistan uudestaan, että kokeile ja mieti!  Jos koet aikataulutuksen hankalaksi itsellesi, suosittelisin "to do list" eli tehtävälistaa. Merkitset päivän tehtävät ylös, jonka jälkeen merkitset tekemäsi tehtävät. 
              Tehtävien priorisointi. Mitä järkeä on työstää tehtävää, jonka valmistumispäivä on kaukana? Eikö olisi järkevää hoitaa kiireimmät tehtävät pois alta? Lajittele omat työtehtäväsi tärkeysjärjestykseen. Mikä tehtävä on tärkein? Aloita tärkeimmästä. Muista myös pilkkoa tehtäväsi osiin. TÄRKEIN TEHTÄVÄSI ON PITÄÄ ITSESTÄSI HUOLTA! Terveys ennen kaikkea. On normaalia, että välillä stressaa, mutta myös stressin saa aisoihin, usko pois! Tärkeää on myös muistaa palkita itseäsi. Mieti, miten palkitset itsesi. Suurimalla osalla taitaa olla herkut palkitsemassa.Miten ylläpitää motivaatiota?

  • Aseta itsellesi tavoitteet.
  • Aikatauluta tekemisiäsi.
  • Pidä taukoja.
  • Pidä lomia säännöllisin väliajoin.
  • Palkitse itseäsi.
Työ motivaatio teksti englanniksi.
Motivaatioteksti.

Työ motivaatio teksti englanniksi.
"Työskentele kovasti, unelmoi suuresti".

1 kommentti: